2015. július 28., kedd



:) Sziasztok! :)
 Olvastam egy jó könyvet a napokban az,,Állatok blogját”. Nem is kérdés, hogy azért kezdtem el olvasni, mert egy állatos blogról van szó. Na, szóval most ebből a könyvből idéznék nektek, mivel amikor a sünről kerestem anyagot a könyveimben, akkor láttam meg ezt a cikket. Rögtön felkeltette a figyelmem, mert így nem ártunk a sünnek, pedig nagyon sokan a tudtuk nélkül is megölhetik őket. :( Ugyanis a meztelen csiga méreg nem csak a csigákat pusztítja el, hanem ha a süni megeszi a csigát, akkor a sün is elpusztul. :(
„Űzd el a meztelen csigákat egyetlen sün elpusztítása nélkül!”
„1.Tegyetek tűlevelű ágakat (vagy egyszerűen csak sok tüskét) az ágyásokba. Ez távol tartja a meztelen csigákat, amelyek utálnak rájuk mászni.                                                                                                                                                           2. Töltsetek meg kis konzervdobozokat sörrel. A meztelen csigák bolondulnak érte, és gond nélkül összeszedhetitek őket. De vigyázat! A dobozokon keskeny nyílásoknak kell lenniük, amelyeken csak a meztelen csigák tudnak átbújni! Különben a sünök, amelyek szintén imádják a sört, megisszák, és a részegségtől lépni sem tudnak.                                                                                                                                                        3. Öntsétek a kávézaccot a kisebb fáitok, cserjéitek tövébe. Ez nem kerül pénzbe, környezetbarát, és távol tartja a meztelen csigákat és a többi csigát is.                                                                                                                                                           4.Helyezzetek felfordított virágcserepet a veteményes kertbe. Reggel a meztelen csigák alájuk húzódnak nappalra.                                                                                                                                                                  5. A kertetek peremén kialakíthattok egy húsz centiméter széles fűrészporsávot is. Ez áthatolhatatlan akadályt jelent a meztelen csigák számára.”
Remélem valamennyire segítettem nektek, vagy legalábbis ha valamelyik ismerősötök ilyen szert használ, jobb megoldást is tudsz majd neki ajánlani. :)
Mellesleg majd külön a sünről is írok valamikor.